Waarom is het kiezen van een betonlook vloer slim?

Spread the love

Betonnen vloeren worden steeds populairder en niet alleen bij commerciële en industriële gebouwen, gepolijste betonnen vloeren zijn een topkeuze in veel huizen in het hele land.

Beton is een vaste favoriet in eigenschappen vanwege zijn duurzaamheid. Veel panden hebben al een betonnen vloer die vervolgens wordt bedekt met hout of vloerbedekking, waardoor het prachtige beton wordt verdoezeld om te worden gepolijst tot een hoogglans en tentoongesteld.

Moderne types vloeren die nu op de markt zijn

Nu er meer woningen in een modern design worden gebouwd, groeien betonnen polijstvloeren met grote sprongen. De belangrijkste reden is dat deze vloeren energiezuinige vloeropties zijn en vele jaren meegaan. Op dit moment is bijvoorbeeld de pvc vloer betonlook naadloos een populaire optie.

  • Houten vloeren hebben de neiging om na een paar jaar te slijten, vaak is er een nieuwe vloer nodig, bij beton zal dit niet gebeuren. De betonnen vloer is er om te blijven en wanneer u op een bepaald moment verhuist, zullen de nieuwe eigenaren kunnen genieten van de vele voordelen die dit type vloer biedt.
  • Een van de redenen waarom er steeds meer vraag is naar betonnen polijstvloeren, is omdat ze de extra kosten elimineren die kunnen optreden bij nieuwbouw. Bij het bouwen van een huis zijn er altijd kleine extra kosten die je niet zag aankomen, deze kleine bedragen kunnen bij elkaar opgeteld een groot deel van het wisselgeld zijn.

Maar waarom kiezen zo veel mensen voor visgraat?

Bij betonnen vloeren worden de vloeren, zodra ze zijn gelegd, tot hoogglans gepolijst en tentoongesteld. De vloer kan de ruimte verfraaien en een spectaculair meesterwerk creëren. Een andere optie is een visgraat laminaat op deze pagina, er zijn veel mensen die voor deze optie kiezen.

  • Een andere reden waarom zoveel mensen kiezen voor betonnen polijstvloeren voor hun nieuwe huis of huisrenovatie, is het lage onderhoud dat nodig is. 
  • Houten vloeren moeten regelmatig worden gelakt, tapijten kunnen een nachtmerrie zijn die regelmatig moet worden schoongemaakt, terwijl de betonnen vloeren duurzaam zijn en geen onderhoud nodig hebben, behalve schoonmaken wanneer dat nodig is.

Hoe kun je op de beste manier vloeren schoonmaken?

Schoonmaken kan niet eenvoudiger als u ervoor heeft gekozen om betonnen polijstvloeren aan uw eigendom toe te voegen. Gewone zeep en water is alles wat nodig is, samen met een betrouwbare dweil en de vloeren zijn schoon, eenmaal droog zien ze er zo goed als nieuw uit. Daarom blijven deze vloeren een topkeuze in keukens, waar altijd gemorst wordt. Een simpele veegbeweging en de vloer ziet er weer als nieuw uit zonder dat er een grote schoonmaakbeurt nodig is.